Skal certificaat 2017 zorgt voor opslag en transport van biologische producten met gewenste garanties!

Ieder jaar wordt het bedrijf en de dienstverlening van Vos Transport Zaltbommel volledig doorgelicht door middel van een interne audit om het Skal certificaat weer toe te kunnen kennen voor het komende jaar. In december 2016 was het weer zover. Het resultaat: ook voor 2017 werd het SKAL certificaat met succes toegekend en daar zijn we best trots op.

Regelgeving biologische producten aangescherpt

Een SKAL certificaat heb je niet zomaar als logistieke dienstverlener. Zeker de afgelopen jaren niet, omdat de hedendaagse normen die worden gesteld aan het opslaan en vervoeren van biologische producten steeds strenger worden. De controles en regels zijn en worden steeds meer aangescherpt omdat biologische producten erg in trek zijn. Vos Transport Zaltbommel ziet het belang van deze aangescherpte regelgeving en heeft daarom al vroegtijdig haar bedrijfsprocessen en materieel erop aangepast.

Garantie voor onze opdrachtgevers

Voor onze opdrachtgevers die biologische producten voeren is het zelf hebben van een SKAL Certificering niet meer voldoende. Ook de logistieke partner die de producten vervoert en in opslag heeft moet over een certificering beschikken. Als fulfillment partner in het logistieke proces is het dus voor Vos Transport Zaltbommel ook essentieel om de SKAL certificering met goed resultaat te doorlopen. Zodat ook de logistiek rond de biologische producten van onze opdrachtgevers gegarandeerd aan de gewenste normen en regelgeving voldoet.

Veelzijdige audit SKAL certificaat

Bij het toekennen van de SKAL certificering komen onder andere de volgende zaken aan de orde:

  • Beschrijving bedrijfsactiviteiten (in dit geval op- en overslag en transport)
  • Risicoanalyse
  • Procedure ingangscontrole
  • Procedure scheiding tussen gangbare en biologische producten/opslag
  • Procedure traceerbaarheid
  • Klachtenregistratie

Wie is SKAL en wat is biologisch?

Stichting Skal is dé controleorganisatie voor biologische producten in Nederland. Skal zet zich in voor de aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten. Stichting Skal is door het ministerie van Economische Zaken (EZ) aangewezen als enige controleorganisatie in Nederland. De stichting is onafhankelijk en certificeert biologische bedrijven door te inspecteren, monsters te nemen en toezicht te houden.

Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (en de hele keten ervoor) onder controle staat. Skal certificeert alle biologische productie in Nederland.