Historie

Onze Historie

De oudste documenten van ons bedrijfsarchief dateren uit 1916. Aart Vos, de grondlegger van ons bedrijf, startte in dat jaar met het rijden van melk van Nederhemert naar de boterfabriek in het nabijgelegen Kerkwijk. Dat gebeurde in die tijd nog met paard en wagen.

Het vervoeren van goederen lag Aart zo goed, dat hij in 1924 een bodedienst begon. Voor de werkzaamheden kocht hij 2 T-Fords, voor die tijd een bijzonder grote investering. De bodedienst was succesvol en bleef op een stabiel peil. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het bedrijf exposief: de bodedienst richtte zich niet meer alleen op de Bommelerwaard, maar nu ook binnen heel Nederland. Waar ‘opa’ Aart Vos bijvoorbeeld veel voor werd gevraagd was het transport van de klinkers van de verschillende steenfabrieken uit de regio. Ook werd het bedrijf ingezet voor het vervoeren van diverse landbouwproducten, zoals aardappelen uit Zeeland.

Nieuwe generatie

Ook de 5 zonen van Aart droegen in die naoorlogse jaren hun steentje bij in de onderneming. In 1956 namen zij het bedrijf over van hun vader. De naam veranderde in die tijd naar Gebr. Vos v.o.f.. Halverwege de 60-er jaren werkten er 6 medewerkers en beschikte het bedrijf over 7 vrachtwagens.

Vervoer over water

In 1962 ontstond er een grote behoefte aan opslagruimte voor los gestort goed, zoals granen en veevoeder. Om in eerste instantie aan die behoefte te kunnen voldoen schafte het bedrijf enkele schepen aan. De stap naar het transporteren over water beviel zo goed dat het bedrijf ook daarin snel aan het uitbreiden was.

Opslagcapaciteit

Naast het transport over de weg en het water, ontwikkelende zich nog een derde activiteit: opslag en distributie. Aan de Kapelstraat in Nederhemert kregen de gebroeders Vos een aanzienlijk magazijn tot hun beschikking. Daar werden goederen eerst opgeslagen. Om vervolgens vervoerd te worden naar hun eindbestemming. Het gaf het bedrijf de mogelijkheid om de vrachtwagens steeds efficiënter te beladen.

De 3e en 4e generatie

In de jaren 80 groeide het wagenpark boven de 30 vrachtwagens en werden er op het gebied van de scheepvaart 3 duwbakcombinaties ingezet. Vanaf het eind van de 80-er jaren deed de 3e generatie van de familie Vos hun intrede in het bedrijf. Inmiddels zet ook de 4e generatie voorzichtig de eerste stappen in het bedrijf.

Verhuizing naar Zaltbommel

De groei van het bedrijf maakt het noodzakelijk om meer ruimte te vinden voor de nieuwe en toenemende bedrijfsactiviteiten. In 2002 kocht het bedrijf een vrijgekomen distributiecentrum op industrieterrein De Ooijk aan de Toepadweg in Zaltbommel om een gedeelte van de activiteiten te huisvesten. In 2005 werd een groot perceel grond naast de distributieruimte aangekocht. Zo werd de oppervlakte uitgebreid tot een totaal van 6 hectare. De eerste plannen werden gemaakt om naar de toekomst alle activiteiten centraal vanaf de locatie in Zaltbommel uit te gaan voeren.

Feestelijke opening in 2011

Het resultaat is dat in juli 2011 de feestelijke officiële opening heeft plaatsgevonden van de centrale locatie van Vos Transport Zaltbommel. Daar waar het bedrijf ook heden ten dage nog is gevestigd en met veel succes en overgave dag in dag uit haar opdrachtgevers tevreden stelt.

Nieuws

Meer nieuws